jeg går på trikken, og etter det svarer du meg i kortere og kortere setninger.du spør meg om jeg vil ha egg, og jeg begynner å gråte igjen.

Faen.

Jeg var ikke sånn før sier jeg, dette er noe nytt, jeg føler meg så teit.

Jeg føler meg som hun fjortisen på bussen, som gjør at du tenker: Har jeg noen gang vært sånn?

Jeg føler meg sånn når du spør meg om egget, følelsen av at dette er så bra, og hvorfor sier du ikke det, når vi to sitter her, holder Morgenbladet mellom oss, leser sammen, drikker først espresso, så te.

Du sier, dette er et skikkelig guttekollektiv, og jeg ler av at dere har kortstokk med nakne jenter på, sier, herregud, dette er et sånt guttekollektiv. Skitne boksere på badegulvet. Ikke balsam i dusjen. Er det ikke litt rart?

Du ser meg ikke i øya når jeg sier det, du tar ut eggene, og putter dem ned i gryta med en skje, jeg sier, men det virker jo litt fint og da. Litt sånn avslappende, og du sier at du aldri føler deg helt hjemme her.

Det er ikke helt deg, du vil heller bo sammen med en du kan spise frokost meg, og bare ha det fint med uten så mye styr, og jeg tenker at sånn kan jo vi ha det, men så tar du ut melka og lukker kjøleskapsdøra, ser meg ikke i øya,

og når vi går til trikken går du litt fortere enn meg, sånn at jeg må ta deg i armen og spørre, går det bra?

Og du sier du har vondt i hodet, at du skal kjøpe sjokolademelk, jeg smiler, men du ser meg ikke i øya, du går litt fortere enn meg, du sier, jeg er ikke en man blir glad i, og jeg tenker at jeg har jo blitt nettop det, du sier at du ikke vil utsette noen for deg. For dine ting. Ingen orker det, sier du, og jeg vet at jeg er alltid den som biter tenna sammen og blir stående til slutt.

Vi klemmer, men du ser meg ikke i øya, jeg går på trikken, og etter det svarer du meg i kortere og kortere setninger.

Jeg sender deg videoer av forfattere som danser, og du svarer bare takk, jeg tenker at det er jeg som vil bli stående igjen. Alltid. Som en påle, uansett hva som skjer, så blir jeg alltid stående, jeg slipper ikke taket, selv om du ikke en gang vet at jeg er her. Og at jeg venter.

Og du spør om jeg vil komme på besøk på fredag, men det kan jeg ikke, men hva med uka? spør du, men jeg glemmer å svare på det.

Og etter det slutter du å sende meg meldinger, og jeg liker nesten aldri noen, men jeg liker deg så utrolig godt.

6 kommentarer

ingen vet om denne bloggen

06.04.2012 kl.09:12

jeg var med en sånn fyr en gang også, (ikke han jeg akkurat har skrevet om), han så meg alltid inn i øya men så sluttet han bare. og jeg følte meg alltid teit (og underlegen), som hun fjortisen på bussen og jeg klarte aldri å være meg selv, han visste at jeg likte ham så utrolig godt. jeg veit ikke, kanskje det er samme fyr, for alt vi veit.

faehe

06.04.2012 kl.18:57

jeg kjenner meg så godt igjen, dette traff meg midt i hjerterota. at noe fint kan bli så vanskelig.

L

08.04.2012 kl.21:37

"du sier, jeg er ikke en man blir glad i, og jeg tenker at jeg har jo blitt nettop det"

så utrolig sårt, så utrolig enkelt, så utrolig gjenkjennelig.

kine

13.04.2012 kl.03:10

"Du sier, jeg er ikke en man blir glad i, og jeg tenker at jeg har jo blitt nettopp det. Du sier at du ikke vil utsette noen for deg, dor dine ting. Ingen orker det, sier du"

åh, hjelpes.

du skriver så vakkert og sårt.

Cecilie

13.04.2012 kl.23:05

Enten er jeg skikkelig emo i dag, ellers skriver du skikkelig bra. Jeg vil gjette det er en blanding av begge.

Mr.Red

22.04.2012 kl.06:02

Dette var utrolig å lese. Skal virkelig ta til meg meningen bak ordene du har skrevet, da jeg er en som oftest har sterk øyekontakt og sikkert avviker den til tider.

- Mr. Red

Skriv en ny kommentar

uteerdetmelkehvitt

uteerdetmelkehvitt

22, Oslo

Nå er det kanskje ikke så mye igjen av det som var. (Oslo var en gang byen vår, nå er det ingenting igjen. Du som leser, vil få vite hvem jeg er den dagen alle hemmelighetene er avslørt. Den dagen VG slår opp saken på førstesiden).

bloglovin

Kategorier

Arkiv

Blogglisten
hits