Kjærlighet.


weheartit

Det stenger, og hun tar på seg jakka, følger med på han, for at de skal komme ut samtidig, han kommer mot henne, hun ser ned, og når hun ser opp igjen, ser hun at han går inn på do, faen, tenker hun, stikker neglene inn i håndflatene. Ser at vennene hennes venter, hun har ikke fortalt dem om han, vil ikke si noe. De går ut, hun tar seg en røyk for å drøye ut tiden, men tørr ikke å se mot utgangsdøra, er redd for at han skal se at hun kikker. Hun ser ned, - Vi går nå, sier de andre, de skal en annen vei, hun ser opp igjen, og ser ryggen hans i en gruppe av mennesker, de går ikke den veien hun skal, nei, tenker hun, nei, nei, nei, nei. ? Hadet, sier vennene hennes, hadet sier hun, og går, alene, hjemover, ser for seg ryggen hans i mengden, og skrittene, han gikk fort. Han må ha sett meg, tenker hun, eller er han så sløv, han sa det jo selv, at han var sløv, at han pleide å se tomt ut i lufta, og ikke se hvem som gikk forbi. Men, hadde han sett etter meg, så hadde han sett meg, tenker hun, går fort, det er kaldt, han hadde sett meg hvis han tenkte på meg..

Hun fryser skikkelig nå, har lyst til å løpe hjemover, men gjør det ikke. Han kysset meg i panna, tenker hun, hva betyr det? Det må vel bety noe? Det er ikke langt igjen, men det er mørkt, og hun tråkker i en søledam, men det gjør ikke så mye, det som gjør noe er at han ikke er med henne, og at han ikke så henne, og at når hun låser seg inn, går hun rett bort til senga, hvor kjolen fra lørdagen ligger, holder den opp foran ansiktet, lukter, kjenner lukten av han, og hvordan det kiler i magen, ser seg i speilet, lurer på om hun må bytte stil, sånn som hun jenta var, som han pratet med på slutten. Hun vrenger kjolen for at lukten ikke skal bli borte, slik at den blir værende på innsiden, legger den fra seg, pusser tennene, vasker ansiktet, gidder ikke bruke sminkefjerner, tar ut spennene, liker kneppelyden de lager, tenker på han, hvordan han gikk over veien, at han kanskje er på fest fortsatt, eller kanskje har med seg ei jente hjem, ei jente som henne, som får lukte i nakken hans, og som han kysser i panna neste morning. Nei, tenker hun, det var noe spesielt, han gjør ikke det med alle, det er han for gammel til, 29 år, da har man vel begynt å roe seg? Da har man vel ikke lenger med seg ei jente hjem, hver helg, i hvert fall ikke en så ung. Hun legger seg under dyna, holder kjolen over nesa, lukter, tenker på han, tenker på hvordan han gikk, og hvordan han ser ut når han prater.

4 kommentarer

jeanette

22.jan.2010 kl.23:12

du formidler følelser så fint at jeg får gåsehud

gnistregn

22.jan.2010 kl.23:51

så fint skrevet og rart gjenkjennende

Kristina

24.jan.2010 kl.19:23

det å vere usikker med sommarfuglar i magen er både noko av det beste og verste som finnest.

JULIE AIDA

24.jan.2010 kl.20:59

goosebumps.

Skriv en ny kommentar

uteerdetmelkehvitt

uteerdetmelkehvitt

22, Oslo

Nå er det kanskje ikke så mye igjen av det som var. (Oslo var en gang byen vår, nå er det ingenting igjen. Du som leser, vil få vite hvem jeg er den dagen alle hemmelighetene er avslørt. Den dagen VG slår opp saken på førstesiden).

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits