Eksamensmenneskene.


Noe som møter meg i gangene på Blindern er alle disse tomme menneskene, de jeg en gang kjente, men som nå kun lever i gangene, fulle av prestasjonsangst og flinkhet. En jeg traff i dag klemte, klemte og klemte rundt kulepennen, og snakket så fort, så fort. Hun hadde bare repetert pensumet tre ganger, og var livredd. Og det er i slike situasjoner jeg er glad, glad for at jeg går på biblioteket og leser bøkene jeg har lyst til å lese, drar på utstillinger for å kikke og danser hele natten, for det gjør meg ikke dårligere. Og jeg vet at, som så mange ganger før, vil jeg levere eksamen, akkurat tidsnok, og få akkurat den samme karakteren som hun som ikke har smilt på syv uker. Hun vil puste lettet ut når hun får tilbake eksamen, jeg vil egentlig ikke bry meg så mye, for jeg vil heller leve ut drømmer, ønsker og lære på den måten, enn å løpe rundt i mørke ganger og være redd for om jeg er bra nok eller ikke.

9 kommentarer

Aurora

01.des.2009 kl.18:40

hei :)

Jeg tror jeg lider litt av det flinkhets-syndromet...Min siste eksamen i mårra... Og det kan jeg kjenne på kroppen.. Men etter det skal jeg bare følge mine lyster <3

Håper det er greit at jeg legger ut samme youtube sang på bloggen min :) jeg likte den så godt, og så passer den så godt med hva jeg føler nå :)

Lykke til med eksamen btw :) Selom du kanskje ikke trenger lykke :)

JULIE AIDA

02.des.2009 kl.08:39

sv: de ble så sykt bærtete da de fikk neglelakk, var så herlig å se de glade av liksom.. neglelakk. hvordan går det med deg, fina? jeg må på en utstilling og danse hele natten, snart igjen.

myldretid

02.des.2009 kl.08:44

Så sant, så sant! Jeg har eksamen om to uker, og skal jobbe hver dag før det. Og det går bra, for jeg ville ikke lest hvis jeg hadde fri, jeg tror nesten jeg får mer tid til å lese nå hvor jeg har mindre tid:)

Milla

02.des.2009 kl.11:31

ELSKE Lykke Li! Fantastisk video! Lykke te med eksamen!

tritonus

02.des.2009 kl.14:52

Det er her det etiske spørsmålet slår oss i fjeset: Bør ein ha dårleg samvit dersom ein, utan å ha førebudd seg, får betre karakter enn andre som har førebudd seg dag og natt i sju veker? Eller skal ein berre vera lukkeleg konstatere at verdi framleis er vond?

Apropos eksamen kan eg, frå nynorskland, melde at UiO framleis er svært ujamne når det gjeld å fylgje mållova. Så då har iallfall eg noko å ottast over (og det er jo ein god ting).

Pigen

02.des.2009 kl.17:18

Jeg åpnet pensumet på begynnelsen av skoleåret, og på eksamensdagen idag- og stod. Og fant samtidig ut at studiet ikke har vekket det helt store engasjementet mitt, aldri så galt at det ikke er godt for noe? Jeg regner med at eksamen gikk fint for deg og. :)

s

04.des.2009 kl.18:00

TAKK for at du skrev dette.

jeg tenker som deg, men glemmer meg av og til.

men selv om jeg kanskje heller ikke får den samme karakteren som hun som ikke har smilt på syv uker, så er jeg så veldig tilfreds for det. jeg har gjort så mye. livet er så mye mer en teori.

Uteerdetmelkehvitt

07.des.2009 kl.13:26

s: :) :)

Pigen: ja, noen ganger er det lette å stå enn man tror.. mm

Rock-Smile

17.des.2009 kl.08:40

Det her innlegget likt æ utrolig mye, og d traff mæ. Akkurat sånn e d med mæ shøl. Når æ har vært på universitetet, så har d vært for å lese avis og se på mennesker. Fascineres av stressende mennesker. Se korrdan de fungere som maur. Løper fra forelesning, til lesesaler, for å tro at de blir flinke.

Skriv en ny kommentar

uteerdetmelkehvitt

uteerdetmelkehvitt

22, Oslo

Nå er det kanskje ikke så mye igjen av det som var. (Oslo var en gang byen vår, nå er det ingenting igjen. Du som leser, vil få vite hvem jeg er den dagen alle hemmelighetene er avslørt. Den dagen VG slår opp saken på førstesiden).

bloglovin

Kategorier

Arkiv

Blogglisten
hits