Fiksjon/virkelighet

34058286964ef20c79ea
nichole katsikas

Desto flere lesere jeg får, desto flere spørsmål får jeg om fiksjon/virkelighet. Jeg får mange meldinger, mailer og kommentarer, noen hyggelige, noen skremmende, noen sinte. Og derfor vil jeg skrive et innlegg om dette, selvom jeg ikke helt hva jeg vil si, eller hva det vil føre til. Først av alt: Mange blir sinte fordi jeg skjuler noe, fordi jeg ikke vil oppgi min identitet, og det er kanskje noe av det jeg vil snakke om, jeg vet ikke. Mitt syn på blogger, og på internett, er at det, i mye større grad enn vi tenker, faktisk er fiksjon. Blogger er ikke virkelighet, og det er her jeg ikke skjønner at folk blir sinte. Blogging er bittesmå deler av mennesker sine tanker, sine opplevelser og følelser, ingen stor virkelighet. Blogging er fiksjon, store deler av internett er fiksjon, det er måter vi lager våre egne virkeligheter på, egne fantasier. Det er som å sette seg forann tv`en å se en film, vi, som tilskuere, skaper og ser det vi vil. Jeg tror ikke på blogging, jeg tror ikke blogger viser virkelighet, blogging er altfor subjektivt for det. Det kan vise meninger, bilder, sene kvelder og lange netter, men det kan ikke vise 100% virkelighet. Og hva er virkelighet?

Hvor mye fiksjon det finnes i denne bloggen vet jeg ikke, jeg skulle ønske det var mer, det var det som var tanken, men ord, inntrykk, opplevelser, lukter og smaker er jo alltid forfatteren sine, så å si at denne bloggen kun er fiksjon, er en usannhet. Så jeg vet ikke hva jeg skal si, fiksjon, virkelighet, hva er det? For meg, i mitt liv, er ihvertfall virkeligheten lange netter, vin, dansing, bøker og oslo sine gater. Hva som er fiksjon? Kanskje leseren sine forestillinger om mitt jeg. Det at jeg, som forfatter, ikke vil oppgi min identitet, er ikke fordi jeg har noe å skjule, men jeg (og kanskje de fleste leserene mine?) er mest opptatt av ordene, av bildene og dagene, ikke hvem jeg er, hva jeg gjør, hvem jeg er sammen med, og hvem jeg kysser. Det er ikke det denne bloggen handler om, det er ikke det verden handler om, men jeg skjønner at mye blogglesing handler om det: Å prøve å få oversikt, over hva som er riktig, hva som er galt, og hvem man burde være med. Og hvorfor er dette så viktig, for så mange? Hvorfor er dette så viktig i Oslo? Det er ikke noe jeg er interessert i, jeg vil danse og gråte, se på høstbladene, og skrive ord som jeg ser eller kjenner i magen. Selvom det er tenåringstanker, rødvinstanker, internettanker. Ingenting mer.

Dette er et ufullstendig innlegg, kanskje mer en tankestrøm, enn en forklaring eller løsning på spørsmålene deres. Jeg prøver bare å forklare hva jeg tenker, og hvorfor ting er som de er.

7 kommentarer

Mariann

01.nov.2009 kl.17:50

Å, jeg er så enig!

sanseløgn

01.nov.2009 kl.17:53

jeg skjønner ikke at alle er så oppsatt på hvem du er, identitet og virkelighet. det finnes jo utrolig mange anonyme blogger der ute, og det er jo ingenting å la seg provosere av.

divino

01.nov.2009 kl.22:02

du er flink og jeg heier på deg. sett det på plass. og jeg blir rørt av alt hva du skriver.

Espen HK

01.nov.2009 kl.23:48

min subjektive mening sier meg at du har rett i veldig mye av det du skriver.
also: så lenge du ønsker å forbli anonym, syns eg du burde forbli anonym.
PS: det skrives "for", ikkje "får". du e den uheldige som får høre det etter at eg har tolerert altfor mange som har begynt å skrive det no, beklager om det faktisk var en typo. hvis ikkje syns eg du og resten av verden burde rette på det fra no av.

JULIE AIDA

02.nov.2009 kl.08:42

bra du skriver dette innlegget, snuppa. kanskje folk forstår litt bedre. jeg savner deg også! (det er lov å si det samme tilbake, for det gjør jeg!)

<3

05.nov.2009 kl.18:37

Det at folk er opptatte av hvem du er har kanskje noe med måten du skriver dine innlegg. Du har en tendens til å legge fram små hint om hvem du er eller hvor rik/kjent du er. Dette gjør selvfølgelig nysjerrigheten større hos mange, og det tror jeg kanskje også du skjønner. Er det et spill alt sammen? Selvfølgelig lurer vi på det, og kanskje er det også derfor du har så mange lesere.

Det her var forresten ikke ment som kritikk eller noen negativ kommentar. Jeg liker bloggen din og besøker den forøvrig nesten hver dag.

Og hei, jeg holder meg jo også anonym:) Hvorfor? Du kan jo spørre deg selv.

Uteerdetmelkehvitt

05.nov.2009 kl.19:14

Anonym: skjønner godt hva du mener, og noe er et spill, blogging er spill. Kanskje? Og takk for kommentar :) :)

Skriv en ny kommentar

uteerdetmelkehvitt

uteerdetmelkehvitt

22, Oslo

Nå er det kanskje ikke så mye igjen av det som var. (Oslo var en gang byen vår, nå er det ingenting igjen. Du som leser, vil få vite hvem jeg er den dagen alle hemmelighetene er avslørt. Den dagen VG slår opp saken på førstesiden).

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits