Religion 1.

p7082851

Om tomhet.

Jeg er generelt mot religion, eller, nei, det er ingen påstand jeg tørr å gi fra meg, men jeg er skeptisk, veldig skeptisk, og jeg er veldig, veldig sint, på mennesker som fordømmer, ødelegger, dreper, kriger pga religion, og jeg tror verden hadde vært et utrolig mye bedre sted uten religion. Jeg synes derfor det er veldig ubehagelig å legge ut det jeg gjør nå,

men
jeg synes det finnes mange gode forfattere og interessante tenkere bak mange religiøse skrifter. Her er et utdrag fra bibelen (ja, les det, selvom det er kristent..), kapitellet heter forkynneren:

"Alt er tomhet, sier Forkynneren, ja, alt er bare tomhet. Hva har menneskene igjen for sitt strev, av alt de sliter med under solen? Slekter går, og slekter kommer, men jorden står alltid ved lag. Solen går opp, og solen går ned, så skynder den seg tilbake til stedet der den går opp. Vinden blåser mot sør, så dreier den seg mot nord; stadig snur og skifter den og tar fatt på samme rundgang igjen. Alle elver renner ut i havet, men havet blir ikke fullt; dit elvene før har rent, fortsetter det å renne. Mannen* blir trett av å tale og får ikke sagt det han vil. Øyet blir ikke mett av å se, og øret får aldri nok av å høre. Det som var, skal alltid være, og det som skjedde, skal atter skje. Det finnes ikke noe nytt under solen.


*Det diskriminerende i religiøse tekster provoserer meg til de grader!!!

2 kommentarer

Sandra

19.jul.2009 kl.14:53

egentlig veldig bra ja. enig med deg!jeg blir også sur når vi sier MANN, når det likegodt kunne vært en dame det var snakk om, men jeg har i det siste funnet ut at ordet mann faktisk betyr menneske, og da går det litt bedre. :)

uteerdetmelkehvitt

19.jul.2009 kl.18:15

Ja, jo, betyr jo ikke det her. Når de først sier mannen, og så "han"

Skriv en ny kommentar

uteerdetmelkehvitt

uteerdetmelkehvitt

22, Oslo

Nå er det kanskje ikke så mye igjen av det som var. (Oslo var en gang byen vår, nå er det ingenting igjen. Du som leser, vil få vite hvem jeg er den dagen alle hemmelighetene er avslørt. Den dagen VG slår opp saken på førstesiden).

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits