Det annet kjønn 2.

debeauvoir09010812521t

"Moren, hustruen og elskerinnen er blitt fangevokterske. Samfunnet påbyr at kvinnen skal være den underlegne, og denne underlegenheten kan hun bare avskaffe ved å ødelegge mannens overlegenhet. Hun går inn for å lemleste han og herske over ham; hun sier ham imot og benekter hans sannheter og verdier. Men dette gjør hun bare for å forsvare seg. Det er verken en uforanderlig essens eller et forbrytersk valg som har tvunget henne inn i immanensen og underlegenheten; alt dette er påtvunget henne. All undertrykking skaper en krigstilstand, og dette tilfellet er ikke noe unntak. Det vesen man betrakter som uvesentlig, vil uungåelig gjøre krav på å gjenopprette sin suverenitet."
(..)

- Simone De Beauvoir, Det annet kjønn

4 kommentarer

28.jun.2009 kl.18:16

det er så fint å se at det finnes andre som leser simone de beauvoir (og selv om jeg vet det er en del, kjenner jeg ikke mange selv). nå har jeg riktignok ikke lest hele boka, i og med at jeg kan slite med konsentrasjon når ting blir litt tungt. men jeg er forelsket i det jeg har lest.

Uteerdetmelkehvitt

30.jun.2009 kl.18:22

ja, Beuvoir er fantastisk! Elsker Det annet kjønn, ALLE burde lese den.. Om du ikke har lest hele, så vet jeg at det finnes en mindre (på mellom 100-300 s), hvor alle kapitlene er med, bare kortet litt ned..

jegvilut

02.jul.2009 kl.13:27

ja, har prøvd å prakke den på foreldrene mine (og nesten alle andre) en god stund nå, høhø :P mulig jeg prøver den forkorta utgaven, men skal konse skikkelig for å klare den ordentlige. har du lest noe annet av henne, forresten? som evt. kan anbefales.

eirin

19.jul.2009 kl.23:58

simone de beauvoir er fantastisk.jeg liker forresten bloggen din. det jeg har lest til nå.

Skriv en ny kommentar

uteerdetmelkehvitt

uteerdetmelkehvitt

22, Oslo

Nå er det kanskje ikke så mye igjen av det som var. (Oslo var en gang byen vår, nå er det ingenting igjen. Du som leser, vil få vite hvem jeg er den dagen alle hemmelighetene er avslørt. Den dagen VG slår opp saken på førstesiden).

bloglovin

Kategorier

Arkiv

Blogglisten
hits